Eğitim Felsefemiz Nasıl Olmalı? – Haberler | Ocak 2021 .articles {text-transform:capitalize}img {max-width: 90%}
Öğrenci yardımı
Eğitim Felsefemiz Nasıl Olmalı?
GAÜN ve Anadolu Platformu iş birliğiyle düzenlenen ‘Eğitim Meselemiz/Felsefemiz’ konulu sempozyumun sonuç bildirgesi yayımlandı.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Anadolu Platformu iş birliğiyle düzenlenen ‘Eğitim Meselemiz/Felsefemiz’ konulu sempozyumun sonuç bildirgesinde, ‘Eğitim felsefesinde lokal değişimler yerine tarihsel köklerinden de beslenen milli bir dönüşüme gidilmelidir.’ önerisinde bulunuldu.
GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde dün başlayan ve bugün sona eren sempozyuma, 60 ilden yaklaşık 600 öğretmen katıldı.
Sempozyumun sonuç bildirgesinde, Türkiye’nin eğitim alanında önemli tecrübe ve birikime sahip olduğu ancak Danişmend, Selçuklu ve Osmanlı’nın ilk döneminde var olan bireyi önemseyen ‘çoğulcu eğitim felsefesinin’, Osmanlı Devleti’nin son döneminde yerini kısır tartışmalara bıraktığı belirtilerek, cumhuriyet döneminde ise yönünü ve ruhunu Batı’ya teslim ettiği savunuldu.
Dil, din ve kültürün ithal edilemeyeceği kaydedilen bildirgede, ‘İnsanımızın zihin inşası başkalarına emanet edilemez. Batılı eğitim felsefesinin kötü taklitçiliğinden kurtulup, tek tip insan yetiştiren bu paradigma terk edilip, yeni ve yerli bir eğitim felsefesi oluşturmanın vakti gelmiştir. Eğitim felsefesinde lokal değişimler yerine tarihsel köklerinden de beslenen milli bir dönüşüme gidilmelidir. Yeni bir eğitim paradigması ve önerisi ile sadece Müslümanların değil tüm insanlığın umudu olmalıyız.’ ifadelerine yer verildi.
Bildirgede, Batı merkezli tarih ve coğrafya okumalarının kabul edilemez olduğu ifade edilerek, ‘Çünkü Avrupa orta çağını yaşarken biz eğitim kurumlarımız üzerinden eleştirel düşünme ve hoşgörü zeminini oluşturmuştuk. Bizim karanlık bir orta çağımız yoktur. Bize öğretilmiş olan zihinsel kodlar yerine, eleştirel bir yaklaşımla insana, olaylara ve tarihe bakabilmeliyiz.’ değerlendirmesinde bulunuldu.
Zamanın en büyük eğitim sorunlarından birinin çocukların irade eğitimi olduğu belirtilen bildirgede, bu hususta eğitimin bütün yük ve sorumluluğunun öğretmene yüklenmemesi, terbiyenin ailede, talimin ise okulda olduğunun unutulmaması istendi.
Bildirgede, eğitimin en önemli sacayaklarından birinin öğretmen olduğu vurgulanarak, formal bir zihniyetle çalışan, mesai odaklı öğretmen profilinden, sosyal sorumluluk alan öğretmen profiline geçilmesi gerektiği kaydedildi.
Kategori: Haberler
Popüler gönderiler
-
Üniversite Kayıt Tarihleri Değişti mi?
-
2018 YGS-LYS ÖSYM Sonuç ve Tercih Takvimi
-
YKS’de engeli olan adaylara yönelik önemli uyarı!
-
YÖK’ten Yurtdışında Hukuk Okuyacaklara Uyarı!
-
2018 YKS Barajını Geçmek için Kaç Net Gerekiyor?
-
MEB, YGS LYS Müfredat Değişikliği Yaptı
-
KPSS’de Boş Kalan Kadrolar için Yeniden Yerleştirme Yapılacak mı?
-
2019 KPSS’ye Girenlerin 2018 Puanları Etkileniyor mu?
-
KPSS Ödeme Kredi Kartı İşlemleri Nasıl Yapılacak?
-
YKS Sınavında En Çok Yapılan Hatalar
Kategoriler
- ÖSYM Arşiv
- ÖSYS
- KPSS Sınavı
- Diyanet MBSTS Sınavı
- Haberler
- ALES Sınavı
- ÖSYM Aday İşlemleri
- Yükseköğretim Kurumları Sınavı
- EKPSS Sınavı
- Jandarma Astsubay Sınavı
- ÖYP Alan Sınavı
- Kaymakamlık Sınavı
- ÖABT Sınavı
- Sınav Motivasyonu
- MSÜ
- ÖMSS 2014
- ÖSYM e-YDS
- Temel Yeterlilik Testi
- ÖSYM İletişim Bilgileri
- KPSS DHBT
Diğer Makaleler
Copyright © document.write(new Date().getFullYear()); Tüm hakları Saklıdır | antalyayeniiklim.com
كاتب مخضرم ومقدم مقالات في مختلف المجالات الطبية والرياضية المتنوعة والتي تتحدث عن الحياة الصحية والجسدية لكل من الرجال والنساء، أشهر ما اقدمه هو مجموعة مقالاتي عن تمارين كارديون والمقاومة
كما اقدم شراكات كخبير ل: شركة تصميم مواقع في مصر